Poziv na molitvu za Ukrajinu – pridružimo se i mi

Njegovo Blaženstvo mitropolit kijevski i cijele Ukrajine Onufrije pozvao je vjernu djecu Ukrajinske pravoslavne Crkve (kanonska, Moskovske patrijaršije) da vrše posebno molitveno pravilo tijekom Velikog posta (korizme).

„Blagoslivljamo svećenstvu, monaštvu i vjernicima naše Ukrajinske pravoslavne Crkve da tijekom Velikog posta svakodnevno mole 45. i 90. psalam iz psaltira, kao i da čine 12 poklona[1] uz molitvu „Oče naš“ za mir u našoj mnogostradalnoj ukrajinskoj zemlji”, najavio je prije početka bogoslužja Njegovo Blaženstvo mitropolit Onufrije.

„Korizma je“, istaknuo je nadpastir, “vrijeme molitvene koncentracije i mukotrpnog rada na duhovnom životu, vrijeme kada sve izvanjsko jenjava, a unutarnje se otvara”.

“Ove godine, koju smo započeli u teškim ratnim uvjetima, post nam ne treba biti opterećenje, već, naprotiv, treba nas ohrabrivati ​​na putu u radost Svijetlog Kristovog Uskrsnuća. Ulazeći u dane Svete Četrdesetnice, podsjetimo se da post nije cilj, nego sredstvo. Sami sebi postavljamo ograničenja kako bismo duhovno rasli u Kristu. Post je posebno, dragocjeno vrijeme koje nam je dano da se oslobodimo grešnih sklonosti, da obnovimo vjeru, nadu i ljubav u našim srcima“, naglasio je Njegovo Blaženstvo Mitropolit Onufrije.

Poglavar UPC je zazvao Božji blagoslov na Ukrajinu i ukrajinski narod i poželio da podvigom posta „naučimo biti sjedinjeni oko Istine, koja je sam Krist“, „kako bismo, sjedinjeni jedni s drugima jedinstvom božanske ljubavi“ , uspješno prevladali teškoće i napore na putu našeg ovozemaljskog života.”

izvor: pravlife.org


[1] Križanje, pa na koljena, pa čelom do zemlje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s