Ruska Crkva protiv usvajanja ruske djece u zemljama u kojima podržavaju istospolne zajednice

Mitropolit klinski Leonid, patrijaršijski egzarh afrički RPC, smatra važnim da se dovrši prijedlog zakona o zabrani usvajanja djece iz Rusije građanima neprijateljskih zemalja.

„Posebno sam ujutro osvježio popis prijateljskih zemalja. Iako nam, generalno, politički stavovi nekih od njih odgovaraju, ipak odnos prema braku (zajednici muškarca i žene), odobravanje gay parada od strane vlasti i podrška agresivnim LGBT zajednicama itd., onemogućava potpuno i sigurno podizanje usvojenog djeteta“, napisao je mitropolit u petak na svom „Telegram“ kanalu.

On se ne slaže s argumentom da u takvim zemljama postoje „normalni ljudi koji ne mogu imati djecu i bit će sasvim dobri roditelji“.

“Da! Ima dobrih ljudi, ali oni ništa ne odlučuju, od riječi nema koristi! Danas u svijetu pojam “pravo” sve više postaje relativan. Stoga je moguće dati čovjeka na odgoj u tuđu državu samo ako se ta pridržava istih duhovnih i moralnih vrijednosti kao i Rusija“, naglasio je mitropolit.

izvor: Interfax

2 misli o “Ruska Crkva protiv usvajanja ruske djece u zemljama u kojima podržavaju istospolne zajednice

  1. Poklanjanje svoje djece strancima samo pokazuje koliko je jedna zemlja posrnula. Da su Putin i ostala vrhuška oko njega veliki vjernici, kako se prikazuju u javnosti, brinuli bi za spasenje duša djece svoga naroda. Djwca su najveće blago. Ta djeca koja su dana strancima, dana su raznim krivovjercima koji će ih duhovno sahraniti. Tako treba pravi vjernik gledati na to. Sjećam se kako sam se zgražao kad je Putin poput šteneta poklonio Schröderu jednu rusku djevojčicu.

    Sviđa mi se

    1. Rusija je daleko od savršene zemlje ali se na državnom i crkvenom nivou bore protiv liberalizma, gej lobija i zapadnih ludila i ne idu uz dlaku globalistima.

      Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s