Ukrajinska pravoslavna Crkva imenovala svećenika za brigu o sunarodnjacima u Hrvatskoj

Njegovo blaženstvo mitropolit kijevski i cijele Ukrajine Onufrije dao je blagoslov da se svećenik Andrej Ivanenko pošalje u Hrvatsku kako bi se brinuo o duhovnim potrebama ukrajinskih izbjeglica. To je 24. lipnja 2022. objavila web stranica Odjela za vanjske crkvene odnose UPC-a.

Imenovanje duhovnika u Hrvatskoj, čije područje pripada kanonskoj jurisdikciji Srpske pravoslavne Crkve, dogovoreno je s njezinim poglavarom, Njegovom svetošću patrijarhom Porfirijem.

Ukrajinski svećenik redovito služi u kapeli sv. Save u Zagrebu, u Srpskoj pravoslavnoj općoj gimnaziji, koja se nalazi u ulici Sveti Duh 122. Svećenik također duhovno brine o izbjeglicama diljem Hrvatske.

Prema internetskoj stranici beogradskog crkvenog radija “Slovo ljubve”, 18. lipnja 2022., svećenik Andrej Ivanenko, uz susluženje protojereja Dragana Gaćeše, služio je Božansku Liturgiju u pravoslavnoj katedrali Presvetog Trojstva u hrvatskom gradu Pakracu. Nakon bogoslužja svećenik se susreo sa svojim sunarodnjacima – izbjeglicama iz Ukrajine.

O. Andrej je poslijepodne održao susret s ukrajinskim vjernicima grada Daruvara, a sutradan, 19. lipnja, na blagdan Svih svetih, susreo se sa svojim sunarodnjacima nakon Liturgije u crkvi sv. Paraskeve u selu Medincima. Istog dana održani su i sastanci s izbjeglicama koje žive u gradovima Lipiku, Daruvaru, Višnici i Slatini.

Kontakti svećenika Andreja Ivanenka:

+385992111706

+385998612471

+380982820885
+380933067434

izvor: pravlife.org

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s