Poglavar Ukrajinske pravoslavne Crkve (moskovske patrijaršije) apelirao na Putina zbog situacije u Mariupolju

Mitropolit Onufrije pozvao je predsjednika Ruske Federacije da dopusti civilima i braniteljima Mariupolja da uđu na teritorij pod kontrolom Ukrajine.

***

Njegovo Blaženstvo mitropolit Onufrije obratio se predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu u vezi sa situacijom oko Mariupolja i zatražio povlačenje vojske i civila s mjesta neprijateljstava u sigurnu zonu, javlja news.church.ua.

“Moja je pastirska dužnost zamoliti vas da pružite priliku svima koji to žele da napuste grad Mariupol – i civilima i vojsci. U svakom trenutku u različitim ratovima, suprotstavljene strane su smatrale mogućim manifestiranje humanizma. Znamo da je Ruska Federacija u više navrata djelovala kao posrednik u Siriji u evakuaciji opkoljenih boraca”, rekao je poglavar UPC-e.

“S tim u vezi, nadamo se da ćete na kršćanski način pristati na proceduru izvlačenja ukrajinskog garnizona u Mariupolju, te dati priliku opkoljenim civilima, policajcima, graničarima i vojsci da odu na teritorij pod kontrolom Ukrajine ili na teritorij trećih zemalja. Mnoge će zemlje smatrati čašću posredovati u ovoj operaciji. Molim vas da odaberete bilo koju od njih u Ime Uskrsloga Krista”, dodao je Njegovo Blaženstvo.

Kako je ranije izvijestio SPN, poglavar je rekao da je UPC spremna održati molitveni pohod na Azovstal za spašavanje ljudi.

izvor: https://spzh.news/ru

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s