Biskup Ukrajinske pravoslavne Crkve (Moskovske patrijaršije) sudjelovao u evakuaciji civila iz „Azovstala“

Narodu je bilo drago što ih je dočekao predstavnik Crkve, rekao je mitropolit horlovski i slavjanski Mitrofan.

***

Mitropolit horlovski i slavjanski Mitrofan, uz blagoslov Patrijarha moskovskog i cijele Rusije Kirila, sudjelovao je u evakuaciji civila iz pogona „Azovstal“ u Mariupolju, 30. travnja i 1. svibnja 2022. Iz skloništa za bombe izašla je 101 osoba, javlja horlovka-eparhia.com.ua.

Biskup Ukrajinske pravoslavne Crkve bio je jedan od prvih koji je susreo ljude. On je, zajedno s djelatnicima UN-a i Međunarodnog Crvenog križa, onima koji su izašli iz podzemlja objasnio da im sada ništa ne prijeti, tješio ih je i ohrabrivao.

“Ako se slične situacije dogode u budućnosti, prisutnost svećenika je apsolutno primjerena, pa čak i neophodna. Ljudima je bilo drago što ih je susreo predstavnik Crkve. Time je stvoreno ozračje povjerenja i sigurnosti: svi su bili sigurni da si u prisutnosti svećenika rijetko tko dopušta nekakvu provokaciju. Najvažnija je zadaća bila prevladavanje nepovjerenja, jer obje strane imaju razloga za strah jedna od druge, a u ovakvim uvjetima proces evakuacije bi se svakog trenutka mogao slomiti”, rekao je mitropolit Mitrofan.

Kako je navedeno, najveći dio evakuiranih su žene i dvadesetak djece. Među odraslima su radnici tvornice i oni koji su se željeli sakriti od granatiranja u njezinim skloništima.

izvor: https://pravlife.org/ru/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s