Poziv vjernima patrijarha Kirila da uznose molitve Bogorodici za mir u Ukrajini

Njegova svetost Patrijarh moskovski i sve Rusije g. Kiril poziva sve vjernike Moskovske patrijaršije da tijekom cijelog Velikog posta[1] uznose molitve Presvetoj Bogorodici za mir u Ukrajini.

„Danas prolazimo kroz teško povijesno razdoblje: sve naše misli, brige i molitve su povezane s događajima koji se zbivaju u Ukrajini. Ali i u najtežim vremenima iskušenja, naš narod je tražio pomoć od Presvete Bogorodice, koja je uvijek bila revna zagovornica i zaštitnica Svete Rusi“, rekao je patrijarh Kiril.

„U danima Velikog posta, kada Crkva u pokajanju stoji pred Gospodinom, apeliram na sve vas, dragi moji, da zajedno čitate Kanon Presvetoj Bogorodici, koji se pjeva u svakoj tuzi duhovnoj, uz prethodno odobrenu molitvu za obnovu mira“, nastavio je ruski poglavar.

„Okrenimo svoje oči i uzdahe k revnoj Zagovornici roda kršćanskog, da bi svojim neprestanim majčinskim zagovorom Gospodin podario Svoju milost narodima našim i podario čvrst i neopoziv mir“, zaključio je on.

Slično, Njegova svetost Katolikos-patrijarh Ilija pozvao je sve gruzijske vjernike da u podne izmole molitvu Bogorodici, a Njegovo Blaženstvo Mitropolit kijevski i cijele Ukrajine Onufrije pozvao je ukrajinske vjernike da čitaju jednu glavu evanđelja i čine po tri velika poklona svaki dan tijekom Velikog posta kao molitvu za mir.

izvor: mitropolija.com


[1] Korizma.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s