Patrijarh Porfirije s izbjeglima iz Ukrajine

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije sastao se danas u župnom domu hrama sv. Save na Vračaru s obitelji Geraščenko, koja je pred ratnim požarom izbjegla iz Ukrajine.

Aleksandar i Marija, kojima se četvrto dijete rodilo pred sam polazak u izbjeglištvo,  privremeno su se smjestili kod svojih kumova, obitelji Ognjanović. Oni su istaknuli da preko patrijarha Porfirija izražavaju zahvalnost srpskom narodu na gostoprimstvu i sigurnosti koju im je pružio. Patrijarh Porfirije je naglasio da naš narod veoma dobro zna kolika je nesreća rat, a posebno što su izbjegličke muke, kao i da će Crkva učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne izbjeglima iz Ukrajine, ali i da dostavi pomoć na ratom ugroženo područje.

„Najvažnije je da rat što prije stane, za to se molimo. Molimo se da se vaša divna obitelj vrati u svoj kuću, da djeca osjete toplinu roditeljskog doma“, poručio je patrijarh Porfirije i ponovno pozvao vjerni narod da izbjeglicama iz Ukrajine pruži svaku pomoć, bez obzira na to jesu li pravoslavni, katolici ili ateisti, u koju crkvu idu i kako se mole Bogu. „To Krist od nas očekuje, da pomognemo nevoljnicima“, istaknuo je patrijah Porfirije.

U razgovoru su sudjelovali patrijarhovi pomoćni biskupi: remezijanski g. Stefan, upravitelj hrama sv. Save, i hvostanski g. Justin, koordinator dobrotvornih i misionarskih aktivnosti Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

izvor: spc.rs

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s