Odgovor na „argument“ o „popovima-lopovima“…

Bezbroj puta ste imali prilike čuti ove ili njima slične riječi: „Pogledaj na što liče ovi popovi? Što voze, koliko para imaju, kolike su trbuhe pustili… Čuo sam da ima i pedofila… I što, ja njih trebam slušati? Oni će meni nešto pričati o moralu i duhovnosti? Ma ne pada mi na pamet da ih slušam!“ A što kaže Sam Isus na sve to? Pročitajte odgovor sv. Ivana Zlatoustog na ove i slične izjave…

„Krist i od razvratnih učitelja ne oduzima dužno uvažavanje, podvrgavajući ih kroz to većoj osudi, a kod ljudi koji slušaju Njegovo učenje oduzima svaki izgovor za neposlušnost; da netko ne bi rekao: „Postao sam lijen, zato što je moj učitelj loš“, On oduzima i sam povod. Dakle, bez obzira na razvrat književnika, Spasitelj toliko čvrsto ograđuje prava njihove vlasti, da je i nakon tako snažnog razotkrivanja rekao narodu: „Sve, dakle, što vam kažu da držite, držite i činite“ (Mt 23, 3), jer oni predlažu ne svoje zapovijedi, već Božje; zapovijedi koje je Bog otkrio u Zakonu kroz Mojsija“.

Kao što se jasno vidi, za svoj razvrat će svatko odgovarati. I tuđi razvrat ne oslobađa nas same od odgovornosti za život koji nije u skladu s Božjom voljom. Tako da to lažno moraliziranje i pozivanje na tuđi pad u pokušaju da se opravda vlastito zlo – „ne pije vodu“ – sebi možeš lagati, ali Bogu ne.

 izvor: Tvrđava Istine

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s