Crkvena narodna kuhinja svakog dana hrani dvije tisuće Beograđana

S blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija, Njegovo Preosveštenstvo[1] episkop[2] hvostanski g. Justin, vikar patrijarha srpskog[3] i koordinator humanitarnih aktivnosti, posjetio je 20. listopada 2021. godine Centralnu kuhinju Vjerskog dobrotvornog starateljstva Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke[4] u Zemun Polju.

Crkvena narodna kuhinja u Zemun Polju je počela s radom 2014. godine. Na 200 kvadratnih metara radnog prostora omogućena je svakodnevna priprema dvije tisuće obroka namijenjenih najugroženijima. Pored profesionalne kuhinjske opreme, moderna kuhinja sadrži i pekaru, hladnjaču i središnje skladište namirnica. Svakoga dana iz nje se distribuiraju kuhani obroci na još pet lokacija u gradu, odakle ih potrebiti preuzimaju. To su punktovi Crkvene kuhinje pri hramovima na Karaburmi, Žarkovu, Staroj Bežaniji i Zvezdari, dok se u Francuskoj ulici br. 31 nalazi i trpezarija gdje se obroci svakodnevno poslužuju svima onima koji nemaju krov nad glavom, kojima je život na ulici surova svakodnevnica.

Pošto se informirao o procesu pripreme obroka, vladika[5] Justin je zahvalio volonterima i kuharu g. Slaviši Dašiću koji svoje slobodno vrijeme i trud stavljaju u službu svete Crkve, čime svjedoče svoju vjeru i kršćansko milosrđe prema braći i sestrama koji su gladni i prezreni. Tom prilikom, vladika Justin je upoznao i velikog dobrotvora Crkvene kuhinje g. Vojislava Despota, koji godinama Crkvi besplatno ustupa poslovni prostor, kome je darivao ikonu Presvete Bogorodice.

izvor: spc.rs


[1] Oslovljavanje pravoslavnih biskupa; onaj koji ima puninu posvećenja.

[2] Biskup.

[3] Pomoćni biskup patrijarhov.

[4] Biskupija SPC kojoj je biskup patrijarh; obuhvaća Beograd i okolicu.

[5] Jedan od naziva za biskupa.

Jedna misao o “Crkvena narodna kuhinja svakog dana hrani dvije tisuće Beograđana

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s