U četiri riječi – sva sudbina svih ljudi, svih vremena!

Hristos Voskrese! Voistinu Voskrese! Nađite trenutak i zamislite se nad riječima sv. Justina Ćelijskog koje opisuju bit Blagdana koji opisuje smisao života svih nas koji vjerujemo u Uskrslog Gospodina!

„Krist uskrsnu! Uistinu uskrsnu! Eto, u četiri riječi sva sudbina svih ljudi svih vremena! U četiri riječi sva povijest roda ljudskoga! U četiri riječi tvoja povijest i moja. U četiri riječi najveća revolucija u svim ljudskim svjetovima, najveća prekretnica, najveća skretnica. Kada je vlak ljudskog života, koji je jurio tračnicama smrti, skrenuo odjedanput k besmrtnosti, sve se izmijenilo. Prevrat neviđeni! Što se dogodilo to s rodom ljudskim?

Uskrsnućem Svojim Gospodin je iz pakla izveo rod ljudski i uznio ga u Raj. Gospodin je iz smrti iščupao rod ljudski i uznio ga u Besmrtnost. Gospodin je iz ništavila, iz nebića, uskrisio ljudsko biće u Život Vječni. Gospodin je oteo čovjeka od đavla i dao ga u zagrljaj Bogu. To je Uskrs! To je Vaskrs! Najveća, zaista, revolucija u svima svjetovima. Jedina savršena i dovršena revolucija, savršena i dovršena, jer njome – što se daje čovjeku? Život Vječni!“

izvor: https://tvrdjavaistine.wordpress.com/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s