Uskrs u kineskoj Crkvi

Uskrsnu službu u crkvi Pokrova Presvete Bogorodice u Harbinu odslužio je klerik Kineske Autonomne Pravoslavne Crkve svećenik Aleksandar Juj Ši. Njegov subrat, svećenik Pavao Sun Min, služio je uskrsna bogoslužja u Inokentijevskom hramu u gradu Ergunu u autonomnoj pokrajini Narodne Republike Unutrašnje Mongolije.

U Uspenskoj crkvi na teritoriju Ruske ambasade u Pekingu Božansku liturgiju je odslužio rektor crkve, jeromonah Inokentije (Kolesnikov). Služba je okupila oko 400 vjernika iz mnogih zemalja svijeta – Rusije, Ukrajine, Bugarske, Srbije, Rumunjske, Španjolske, Francuske, Velike Britanije, SAD-a i drugih; većina tih ljudi primila je Kristove Svete Tajne. Izvanredni i opunomoćeni ambasador Rusije u Kini A. I. Denisov prisustvovao je bogoslužju.

Povodom uskrsnih blagdana, gradske vlasti Šangaja su dale na uslugu zgradu katedrale u čast ikone Bogorodice „Sporučnica grešnih“.Bogoslužje je obavio rektor međunarodne pravoslavne zajednice Šangaja svećenik Ivan Ščelokov. Prisustvovao je ruski generalni konzul u Šangaju A. N. Jevsikov. Katedrala je sagrađena 1937. godine o trošku ruskih imigranata; u ovom hramu je služio sv. Ivan Šangajski. U svibnju 2013. godine patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril služio je uskrsnu službu u ovoj katedrali za vrijeme svog povijesnog posjeta Kini.

Božanska liturgija za Uskrs je također održana u prostorijama Generalnog konzulata Ruske Federacije u Šangaju.

Božansku službu u Petropavlovskoj župi u Hong Kongu predvodio je protojerej Dionizije Pozdnjajev. Pravoslavni vjernici su se okupili da proslave Uskrslog Krista i u drugim gradovima Kine – Dalijan, Guangdžou, Šenjang, Kunming, Urumči, Inin.

izvor: spc.rs

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s